Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Spar på madbudgettet ved at dyrke grøntsager selv

Spar på madbudgettet ved at dyrke grøntsager selv

Hvis man selv vil dyrke alle sine egne grøntsager, skal man engagere sig og synes det er sjovt, da det tager tid at pleje de forskellige grøntsager, der er i ens drivhus eller køkkenhave.

Det er et plus hvis det ligger til én at have grønne fingre, men det skal bestemt ikke afholde én fra at dyrke sine egne grøntsager, hvis man er ny i faget. Man skal dog forholde sig realistisk til, hvilke udvalgte afgrøder, som man ønsker at dyrke selv. Det er nemlig ikke alle grøntsager, der giver et stort udbytte, og samtidig er for dyre at købe.

Grøntsager med et godt udbytte

Kan det betale sig, både økonomisk og tidsmæssigt, at dyrke grøntsager selv? – et spørgsmål, der er vigtigt at stille sig selv inden man investerer i et smart vægdrivhus.

Har man tid og lyst til at gøde og pleje sine grøntsager, kan det bestemt betale sig at investere i en køkkenhave, hvor man dyrker sine grøntsager selv. Det er ikke kun billigere, men man er også sikker på grøntsagernes friskhed og kvalitet.

 

Det er muligt at finde grøntsager, der gør en selvforsynende, men også mindsker madbudgettet:

  • Kartofler giver altid et stort udbytte i forhold til den plads, som man bruger i køkkenhaven. Pr. kartoffelrække på 5 meter høster man op til 12 kilo kartofler.
  • Hvidløg har efterhånden en fremtræden kraft i madlavningen, og uden at det vælter ens budget, er det også en god forretning at dyrke selv. En række på 5 meter giver et udbytte på 5 kilo, hvilket er nok til at dække hustandens hvidløgsglæde. 
  • Bønner har den fordel, at de vokser i højden, og optager derfor ikke meget plads af jorden fra køkkenhaven.
  • Squash er planter, der kræver en del plads, men det er nok med en eller to planter, som forsyner hele familien med et udbytte på 6-8 kilo pr. plante.

Du kan måske også lide