Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Vær mere miljørigtig på din arbejdsplads

Vær mere miljørigtig på din arbejdsplads

Hver dag kommer emnet miljøpåvirkning på bordet, fordi det ifølge forskerne bliver et større og større problem. Vores CO2-aftryk er for store, vores ozonlag forringes, isen smelter på Grønland og luftkvaliteten er så ringe i nogle lande, at de er tvunget til at bære masker. Det er derfor op til hver enkelt af os at gøre vores for at passe på den vidunderlige planet, vi kalder Jorden.

Hvad end du er ansat eller leder i en virksomhed, kan du gøre en forskel, når det kommer til miljøet på din arbejdsplads. Rigtig mange virksomheder kan spare på områder, de slet ikke tænker over.

Sluk på kontakten!

Det kan virke ret så basalt. Men det kan gøre en kæmpe forskel. De fleste elektriske apparater bruger strøm konstant, og derfor er det vigtigt, vi slår dem fra, når vi ikke bruger dem. Sluk direkte på kontakten, når du forlader din plads, mødelokalet, kaffemaskinen eller noget helt fjerde – dog skal du nok lade køleskabet være tændt.

Print mindre

Printeren er en af de helt store syndere, hvis vi skal snakke papirspild. Papir kommer fra træer, som hjælper os med at rense luften. Hvis vi bruger mindre papir, kan vi også håbe, at der bliver fældet færre træer, end der bliver plantet.

Nogle printløsninger udvikles specifikt til at mindske papirspild. Der er mange virksomheder, der kan hjælpe din arbejdsplads med at strømline printeprocessen, så der kun printes det absolut mest nødvendige.

Send dokumenterne til dine kollegaer digitalt, hvis du kan. Spar papiret.

Cykel til og fra arbejdet

Biler er en af de værste CO2-udledere, og derfor bør du om muligt cykle på arbejde hver dag. Bor du for langt væk, kan du overveje offentlig transport. Her deles i flere om ét køretøj, og på den måde er udledningen per person meget lavere.

Ud over de miljømæssige årsager er det også sundt for dig at få noget frisk luft og lidt motion. Så hop nu på cyklen.

Brug mindre engangsmateriale

Hvis I bruger engangsbestik, -kopper og -tallerkener, skal I holde op i en fart! Ja, det er mere besværligt med opvask, men det er klart bedre end at bruge alt det plastik, som alligevel ikke bliver genbrugt ordentligt. Det samme gælder for jeres madpakker. Køb gerne stålmadkasser (ihvertfald genbrugelige madkasser) og drikkedunke. Brug gerne en kop, hvis det fungerer bedst. Undgå så vidt muligt plastikflasker.

Du kan måske også lide

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).