Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / 6 tips til at være mere miljøbevidst

6 tips til at være mere miljøbevidst

Det er ikke meget, der skal til, før du kan mindske dit CO2-aftryk markant. For at passe på vores elskede planet er det vigtigt, vi sætter ind, inden det er for sent (selvom mange vil argumentere for, at det allerede er tilfældet).

Du kan med god samvittighed følge vores tips. Ændr dine vaner i hverdagen, så du gør dit.

1. Spis mindre kød

Vores kostvaner er især et sted, vi kan gøre en forskel. Vi er vant til at få det mad, vi vil, når vi vil. Men i det lange løb er det bedst at spise lokalt og grønt efter årstiden. Især oksekød er den allerstørste synder på markedet.

Indfør en kødfri dag om ugen. Hvis du allerede har indført én, kan du jo vælge at indføre endnu en.

2. Køb ind én gang om ugen

Du har sikkert hørt det før: Lad være med at handle, når du er sulten. Når vi er sultne, har vi svært ved at kontrollere os selv. Hele vores krop overvurderer sulten, og det ender tit med, at vi køber meget mere mad, end vi reelt kan nå at spise.

Laver du madplan til hele ugen og handler efter denne, er du sikker på, at du ikke køber noget unødvendigt. Hvis du får brug for frisk frugt og brød ugen igennem, kan du hurtigt købe det i løbet af ugen – men undgå de dumme impulskøb, du alligevel smider ud, fordi du ikke får det spist.

3. Brug mindre papir

Hvis du er en hyppig bruger af din printer, kan du prøve at bruge den meget mindre. Lad eksempelvis være med at printe forsider eller indholdsfortegnelser ud, hvis du ikke skal bruge dem.

Send dokumenter digitalt, hvis det er muligt – det er bedst for miljøet.

4. Tag mere tøj på

Når der bliver koldt, er vores første instinkt at skrue op for radiatoren eller fyre op for vores fyr. Men det er ikke særlig sundt for miljøet. Hvis du kan undgå at tænde op i brændeovnen eller bruge fyringsolie unødvendigt, vil det være bedst. Enhver pris på fyringsolie stiger med tiden, og så er det altså bare ikke en holdbar løsning.

5. Brug stofnet

Når du skal handle, skal du have et stofnet med. Lad være med at købe plastikposer. En god idé er altid at have et stofnet med i tasken. Så er du altid forberedt, skulle du pludselig have noget, du har brug for at slæbe rundt på.

6. Lav kompost

Hvis du er så heldig at have muligheden for at kompostere, synes vi, du skal gøre det. Det er en fed måde at affaldssortere på. Hvis du har børn, vil de helt sikkert også synes, det er spændende at følge med i.

Du kan måske også lide

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).