Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Sådan gør du hverdagen mere miljøvenlig

Sådan gør du hverdagen mere miljøvenlig

En tredjedel af den samlede CO2-udledning i Danmark kommer fra transport. Med en elbil er der intet direkte udslip af CO2, og de er derfor en holdbar løsning i forhold til en mere miljøvenlig fremtid.

Det vil næsten altid være den bedste løsning, hvis du tager cyklen hver dag. Men det er imidlertid ikke alle, der kan klare sig med en cykel. Pendlere eller sælgere er eksempelvis meget afhængige af at kunne køre lange distancer, og det kræver oftest en bil. Her er en elbil også et fantastisk valg.

En elbil er billigere i drift end de klassiske benzin- og dieseldrevne biler. Vedligehold og service er desuden lavere i pris, fordi en elbil har en meget mere enkel motoropbygning samt færre bevægelige dele.

Elbilen larmer derudover mindre end benzinbilen, hvilket gør, at lydforureningen nedsættes. Du kan få en elbil pris hos din lokale forhandler. Det er en rigtig god ide at undersøge dine muligheder grundigt, da priserne kan variere i høj grad.

Dine kostvaner er også vigtige

Der er mange måder, du kan sætte ind gennem dit indtag og forbrug af mad. For det første er der alt for meget madspild. Dette kan du komme til livs, hvis du eksempelvis kun handler én gang om ugen. Så slipper du for de forskellige impulskøb, der gør, at du har muggen mad hver uge, der ikke er blevet spist.

Forskning viser, at oksekød er den største synder, når det kommer til kød. Vi siger ikke, du skal blive vegetar med det samme – bare rolig. Du kan måske overveje en kødfri dag i ugen, hvor der laves vegetarret. Hvis du allerede har én kødfri dag, kan du måske øge den til to. Du vil hurtigt finde ud af, at det ikke er så slemt, som det lyder.

Til sidst bør du handle efter årstiden. I et forbrugerdrevet land er vi så vant til, at vi kan få lige det frugt og grønt, vi vil, når vi har brug for det. Men mange af disse produkter er importerede fra udlandet, da de ikke dyrkes i Danmark – enten på grund af årstiden eller på grund af Danmarks generelle klima. For ikke at støtte transporten af kæmpe mængder importeret frugt og grønt, bør du købe lokalt efter årstiden.

Du kan måske også lide

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked ( * ).