Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Solceller er kommet for at blive

Solceller er kommet for at blive

Solceller er jo ingen ny opfindelse, men i de senere år er solcelleanlæggene blevet mere effektive, således beløbet for hver produceret kilowatttime er blevet mindre. Således får man altså mere energi for pengene, og især når staten yder tilskud til investeringen, så er der ikke meget at tænke over. Der er flere andre fordele ved solceller, nemlig at du dels er god ved miljøet, da du anvender en vedvarende energikilde, således vi ikke udnytter jorden for de sidste rester af fossile brændstoffer, som forurener meget i naturen. En anden fordel er den historiske lave rente, som gør det særdeles fordelagtigt at lave investeringen, da renten i dag er nede på 2-3 % årligt. De fleste husejere kan nemt finansiere et solcelleanlæg, som kan betale sig ind i løbet af fem til 10 år. Tidligere tog det ofte 20-30 år at få investeringen til at hænge sammen, så dengang var det knap så fordelagtigt, som det er nu. Jeg vil anbefale, at du besøger hjemmesiden solcelletips.dk, hvor du kan få masser af opdateret information om solceller.

 

Skynd dig af få solceller i 2014

Overvejer du at få lavet nyt tag for eks med solceller, er der flere gode grunde til at få sat gang i projektet hurtigst muligt og få arbejdet gennemført inden udgangen af 2014. Ombygning eller renovering af taget er et temmelig omfattende projekt, hvor du som husejer skal igennem en længere proces med planlægning og tilbudsindhentning, inden selve byggearbejdet overhovedet kan gå i gang.

Skrappere energikrav fra 2015

Her får de fire gode grunde til at få nyt tag med solceller i 2014, idet kravene i bygningsreglementet til husenes energiforbrug og isolering er blevet strammet flere gange, både når det gælder nybyggeri og renovering af eksisterende huse. ”Vi ved endnu ikke præcis, hvad de nye energikrav i bygningsreglementet i praksis vil indbefatte, når de træder i kraft i 2015”, forklarer Thomas Vester.

Håndværkerfradraget

Thomas Vester peger også på en anden årsag til at få lavet det nye tag i 2014, nemlig det såkaldte håndværkerfradrag også kaldet servicefradraget. Fradraget blev indført i 2011 og senere forlænget til at dække 2013 og 2014, men indtil videre er der så vidt vides ikke planer om en yderligere forlængelse i 2015. Håndværkerfradraget gælder arbejdsløn inklusive moms på service og vedligeholdelse af boligen på op til 15.000 kr. pr person over 18 år i husstanden. Reelt betyder det, at hver person sparer omkring 5.000 kr. i skat det pågældende år, hvis fradraget udnyttes fuldt ud.

Har du selv fået solceller op eller har du erfaringer du kan dele med os om solceller så skriv gerne en kommentar nederst på siden.

Du kan måske også lide