Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Tips til isolering / Efterisolering giver gevinst

Efterisolering giver gevinst

Bygninger står i dag for omkring 40 procent af energiforbruget. Udgifterne til opvarmning er derfor i dag de højeste nogensinde, og tendensen er desværre fortsat stigende. Derfor er det en rigtig god ide, hvis du gerne vil spare penge, at bruge tid og penge på efterisolering af dit hus! Så hvis du overvejer at bruge penge på at efterisolere dit, men ikke er helt sikker på omkostningerne, så læs med her.

Pengene er hurtigt sparet

Undersøgelser og beregninger viser, at en typisk luftisolering på 250 mm med Rockwool er sparet hjem på under en halv fyringssæson. Dette svarer ydermere til at de samme 250 mm isolering sparer 503 liter fyringsolie pr kvadratmeter over 50 år. Så hvis ikke du vil gøre det for din pengepung, så gør det endelig for miljøet! På madogbolig.dk kan du læse en god historie om hvor glad man kan blive for at have en ordentlig isolering inde på mad og bolig.

Besparelse på varmeregningen

Udover at pengene til olie bliver besparet, så er der faktisk også penge at hente ved varmeregningen. For en forbedring af isoleringen i huset vil kunne give en årlig besparelse på varmeregningen på op imod 10.000 kroner!

Så overvej kraftigt, om ikke du skulle få efterisoleret her og der i din bolig, da der er mange penge at hente til andet sjov. Hvor meget du selv kan spare, kan du beregne på en hjemmeside, så du har et nogenlunde prej af, hvor meget du kan spare hjemme i din egen bolig.

Forbedret indeklima

Udover at du kan spare mange penge på din varmeregning og dit olieforbrug, så sikrer en efterisolering af huset også et lavere CO2-forbrug samt den kortest mulige tilbagebetalingstid. Indeklimaet bliver derudover væsentligt forbedret, da varmen ikke suser ind og varmen ud.

Varmen vil derfor blive forbedret, så ingen i huset – hverken store eller små – vil gå rundt og småfryse. Risikoen for fugtskader vil derfor heller ikke være lige så stor, som hvis ikke man efterisolerer boligen.

Du kan måske også lide