Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Spar penge ved at genbruge regnvandet

Spar penge ved at genbruge regnvandet

Der er både penge og miljø i at genbruge regnvand. Man kan faktisk spare meget vand, idet man kan opsamle regnvandet og benytte det mange steder. Regnvand kan bruges til:

  1. Tøjvask
  2. Bilvask
  3. Havevanding
  4. Skylning af toiletter
  5. Rengøring i huset med kalkfrit vand

Man sparer jo både penge på vandregningen og vandledningsafgiften, så det kan blive til flere tusinde kr. årligt til besparelse. Hent mere inspiration på hjemmesiden Bolius.dk, hvor du kan læse om alle fordelene ved at opsamle regnvandet. Få styr på, om du skal have et regnvandsanlæg, en palletank eller en regnvandstønde. Det giver god mening at opsamle og genbruge sit eget regnvand fra taget. Dels er der penge at spare – for selv om vand kun koster ca. 5 øre pr. liter, bruger vi rigtig meget af det. Og dels kan du aflaste de hårdt prøvede kloakker.

Hvis man er en flittig havemand med lidt tanke for miljøet, er det en god idé at investere i en regnvandstønde, og så er der også lidt penge at spare på den gratis havevanding. En lille regnvandstønde på 200 liter kan fylde 20 vandkander, og hvis behovet er større, kan man vælge at sætte en palletank op, der kan rumme 1.000 liter, siger Morten K. Mathiasen, bygningsingeniør og Bolius rådgiver. Vand koster cirka 50 kr. pr. kubikmeter, så hver gang du har tømt en regnvandstønde på 300 liter, sparer du ca. 15 kr.

Sæt tryk på regnvand med en pumpe

Både regnvandstønden og tanken, der let kobles på et af nedløbsrørene, er udstyret med en hane til at tappe vandet fra. Hvis der er et naturligt fald fra tønden til de områder af haven, hvor man skal bruge vandet, kan man koble en haveslange direkte på.

Lever vand til toilet og tøjvask

En regnvandstank kan levere vand til både toiletter og tøjvask. Men selv om udgiften til selve tanken er faldet meget i pris i de senere år, er det stadig en bekostelig sag på grund af de nødvendige, indvendige installationer. I de fleste gamle huse løber kun ét vandrør, der så fordeler sig til håndvask, bruser, toilet og vaskemaskine. Men hvis man skal have regnvand til toilet og tøjvask, skal der trækkes en helt ny, separat regnvandsledning og installationsarbejde skal udføres af autoriserede håndværkere.

Regnvand giver fordele

Der er også andre fordele. Regnvand er meget blødt vand, fordi der ikke er noget kalk i. Det betyder, at man kan spare miljøet for de skrappe afkalkningsmidler til toilettet, at man skal bruge meget mindre vaskepulver, og at vaskemaskinen ikke kalker til og holder længere.

 

YOU MIGHT ALSO LIKE