Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Tips til isolering / Isolering af boligen kan altid betale sig

Isolering af boligen kan altid betale sig

Vi bor i en del af verden, hvor der bliver så koldt om vinteren, at huset skal opvarmes, for at vi trives. Om sommeren har vi nogen gange også brug for noget opvarmning, og energipriserne er altid voksende, så varmeudgiften er en væsentlig post på familiens månedlige udgifter. Man kan nedbringe varmeregningen betydeligt, hvis man sikrer sig, at boligen er velisoleret, og ofte vil man kunne finde steder i muren eller på loftet, hvor isoleringen er mangelfuld, og det kan sagtens betale sig at få dette problem løst med det samme. En nem måde at spare mange tusinde kroner om året for en almindelig dansk familie vil være isolering. På hjemmesiden Lavenergi.dk kan du få en komplet guide om isolering af boligen. Her er masser af gode råd om isolering til de forskellige typer af boliger.

Hulmursisolering

Isolering af ens hulmure koster mellem 5.000 kroner og 10.000 kroner. Til gengæld sparer man med det samme ca. 3-4.000 kroner om året på ens varmeregning. Hulmursisolering er ofte den isoleringsform, der koster mindst, men samtidigt giver det største afkast. Og afkastet ses endda med det samme. Moderne nybyggede huse har allerede fået hulmurene isoleret. Huse før 1970 har ingen isolering og huse fra midten af 90’erne og ned har mangelfuld isolering. Begge grupper har brug for ny, moderne og varmeregningsnedsættende isolering.

Loftisolering

Varme søger helt automatisk op. Derfor er der gode penge at spare på at isolere loftet. Dette koster en del mere end hulmursisolering, men man har mulighed for at spare cirka det samme, eller lige en tand under, på en årlig basis. Vi anbefaler isolering af loft og hulmure som de to ting, man skal have isoleret. Resten er ikke tvingende nødvendigt, om end naturligvis stadig en rigtigt god idé. Den samme håndværker vil altid være i stand til både at isolere loftet og hulmuren. Hvor hulmursisolering blot tager et par timer kræver loftisolering en halv til en hel dags arbejde.

Indvendig isolering

Ved at bygge et skellet på indervæggen er det muligt at lave en yderligere isolering, end hvad der ellers lægges op til. Dette er en større operation, der dog under de rette omstændigheder også kan skabe en stor besparelse for fx ældre huse.

Du kan måske også lide