June 13, 2017
Til dig der vil bruge gas
Spareråd til dig, der vil bruge gas
Hvis du vil lave mad for under 3 kroner om dagen, kunne det være du skulle anskaffe dig et gaskomfur. Det er pinlig billigt og utroligt at der ikke er flere der anvender det.
Bygas
Bygas er fremstillet på natur- og biogas og forurener mindre end el. El er ofte fremstilet ved forbrænding af kul eller olie. Når man bruger gas kan man hurtigt regulere op og ned. Det er der allerede mange kokke, der har set en fordel i. Når man bruger gas har man nemlig fuldstændig kontrol over energien og varmen og det går lynhurtigt med at regulere den. Der er nogle der siger, at gas fedter og derfor vil de ikke bruge den, når de laver mad. Men det er altså ikke korrekt. Ifølge Hofor.dk fedter gas kun hvis du skruer for højt op eller hvis gryden ikke passer til blusset.
Hold køkkenet fri for fedtsnavs
Sørg for at have en emhætte, der fungerer godt. På denne måde holder du mados og damp ude. Desuden skal du ikke skrue højere op for gassen end nødvendigt og gaspladen skal passe til gryden. Når varmen skrues ned, mindskes madosen.
Dette sparer man ved at bruge gas
Bygas er billigere end el pr. energienhed – ca. halv pris. Udover at man sparer kroner og ører, så sparer man også forurenede stoffer. Når man bruger bygas bliver der nemlig udledt meget mindre af de giftige stoffer som svovldioxid (SO2) og kvælstofilter (NOx) og kuldioxid (CO2). I forhold til et tilsvarende elforbrug ville København spare et udslip på omkring 25.000 tons CO2 om året. Årsagen til dette er at bygas kun giver halvt så meget CO2 som el (pr. kWh). Firmaet HOFOR arbejder på at gøre bygas 100% CO2 neutralt og der er sikkert andre firmaer, der vil gå i same retning.
Kilde: HOFOR
Leave a comment