Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Spar energi, vælg en varmepumpe

Spar energi, vælg en varmepumpe

Varmepumpe

Det kan være svært at finde den rigtige varmepumpe, der findes nemlig en del på markedet. Det kan godt være svært, at finde rundt i kvalitet og pris på de forskellige. Dertil kommer også udgiften med at sætte anlægget op. Jeg har fundet en hjemmeside, hvor man kan sammenligne de forskellige varmepumper. Jeg har fundet rigtig mange gode varmepumper. Her har jeg blot valgt at nævne nogle få af dem. Inde på varmepumpelisten, kan man se den komplette liste, samt detaljer om hver pumpe.

Weishaupt

Jordvarmepumpe, Weishaupt WWPS 8 IDT

Weishaupt

Jordvarmepumpe, Weishaupt WWPS 8 ID

Vaillant

Jordvarmepumpe, Vaillant VWS 101/3

Sonnenkraft

Luft til vand-varmepumpe, Sonnenkraft HP12M

Heat Saver

Luft til luft-varmepumpe, Heat Saver 6,5 KW

Pris på varmepumper

Prisen på varmepumper varierer meget. På Pricerunner har jeg set dem ned til 6000-7000 kroner og helt op til 70.000-80.000 kroner. Det er nok logisk for de fleste at prisen har at gøre med kvalitet. Derfor giver det ikke nogen mening, at købe en varmepumpe til 6000 kroner og så tro at den overhovedet kommer i nærheden af at varme din bolig op. Dertil skal nævnes at mange varmepumper også kan generere en del lyd og mon ikke det også er tilfældet med de billige pumper.

Et eksempel på pumpe og pris

Jeg kan ikke sidde og sætte detaljer om hver pumpe og pris ind her. Derfor har jeg valgt en enkel  model, som jeg har set i Silvan. Det er en Luft-til-vand varmepumpe. Den koster 73.711,33 kroner og kan købes i Silvan´s webshop. Ved at købe denne varmepumpe, får man altså en billig og komplet varmeløsning til hele boligen (140 m2), hvis du vel og mærket har gennemsnitlig isolering og vinduesareal og loftshøjde. Den leverer varme via gulvvarme eller radiatorer i hjemmet. Udover at producere varme, kan man også benytte den 220 liter store varmvandsbeholder, som forsyner dig med billig opvarmet brugsvand. Luft til vand varmepumpen er i øvrigt på 6000 watt.

Du kan måske også lide