Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Guides / Ventilationsanlæg med varmegenvinding mindsker energitab

Ventilationsanlæg med varmegenvinding mindsker energitab

Mange tror, at det er billigere at lufte ud i hjemmet ved at åbne døre og vinduer, fremfor at installere et ventilationsanlæg, der klarer jobbet. Men på den lange bane, kan det altså godt betale sig at have et ventilationsanlæg i stedet for manuel udluftning, da dette medfører et energitab i form af den varme, der slipper ud. Vil du optimere dit energiforbrug yderligere, kan du overveje et ventilationsanlæg med varmegenvinding – et godt eksempel på dette er Nilan Comfort 300 filter.

Sådan virker et luftfilter med varmegenvinding

Et ventilationsanlæg og luftfilter med varmegenvinding suger fugtig, varm og energiholdig luft ud af køkkenet, badeværelse og bryggerset for at udnytte energien til opvarmning af den friske luft, der bliver blæst ind i de øvrige rum. Energien genvindes altså i den fugtige og varme luft, der suges ud af hjemmet, for så at blive overført til den friske luft, der blæses ind igen.

Det er altså en rigtig god måde at mindske sit energitab på og i sidste ende spare en masse penge.
Derudover er det generelt bare en god idé at forsyne sit hus med et ventilationsanlæg, hvis man gerne vil sørge for, at der altid er et sundt og friskt indeklima i hjemmet. Alle daglige aktiviteter, herunder bad, madlavning, tøjvask, ophold i rummene osv. er med til at forurene indeklimaet. Det kan på sigt have konsekvenser for dit helbred og velbefindende, hvorfor det bestemt er noget der skal tages seriøst.

Køb dit Nilan Comfort 300 filter her

Du kan bestille et Nilan Comfort 300 filter gennem Filterhuset, der også har mange andre typer luftfiltre til huse. Men hvis du er på udkig efter et, der både kan klare generel ventilation i hjemme og samtidig optimere dit energitab gennem varmegenvinding, så kan Nilan Comfort 300 filter godt anbefales.

Du kan måske også lide