Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Gør dit hus grønt og miljøvenligt

Gør dit hus grønt og miljøvenligt

Det kan ofte være svært at ændre en ældre bolig til et grøn og miljøvenligt hus, selvom visse foranstaltninger sagtens kan gennemføres. Det er noget nemmere, når man opfører et helt nyt hus, hvor man fra starten indfører en grøn og klimavenlig stil på alle områderne. Derved kan man nedsætte det samlede energiforbrug betydeligt, idet man anvender klimavenlig strøm, varme og vand.

Man kan på hjemmesiden Groenthus.dk læse en detaljeret beskrivelse af anvendelsen af grønne energikilder til boligen. Man bør især satse på solceller til at producere strøm til huset, samt opvarme boligen med en varmepumpe.

Derved gør du dels noget for miljøet, du bliver uafhængig af energiprisernes fortsatte stigning, samt du sparer mange penge på energien hvert år. Så der er masser af argumenter for at bygge et grønt hus med grøn energi.

Jordvarme

Med jordvarme kan du opnå meget store besparelser på din varmeregning. Der er set flere tilfælde, hvor folk, der er skiftet fra oliefyr til jordvarme, har opnået en besparelse på 80 %. Udover de store besparelser på varmeregningen, er jordvarme også en varmeform, der er god ved naturen. Det skyldes, at strømforbruget, der skal til for at holde jordvarmeanlægget kørende, er meget lille.

Varmepumper

Der er to typer af varmepumper, der kan udnytte varmen i luften til at opvarme dit hus: luft til luft varmepumpen og luft til vand varmepumpen. Der er dog stor forskel på de to typer af varmepumper både i forhold til pris og effektivitet. Begge typer af varmepumper har dog den fordel, at de kan spare dig betydelige summer på varmeregningen samtidig med, at de sparer naturen for en masse CO2 udledning.

Solceller

Solceller er en vedvarende energikilde, der kan omdanne solens stråler til elektricitet i din bolig. Solcellen udnytter solens energi, og derfor påvirkes mængden af elektricitet der produceres også af vejret. Solcellen kan således godt producere energi, selvom der er overskyet, blot i et mindre omfang end når solen står lige på. Ønsker du at reducerer dine udgifter til el, så er en solcelle den rigtige løsning for dig.

Lavenergihuse

Et lavenergihus er et hus, der har et lavere energiforbrug og kræver mindre opvarmning end et almindeligt enfamiliehus. Regeringen indførte allerede fra år 2010 nogle energikrav, som nybyggerier skulle opfylde. Et lavenergihus opfylder således disse krav samt de fremtidige 2015 og 2020 krav. Derudover er lavenergihuse forbundet med en fornuftig økonomi, både i forhold til selve købsprisen men også brugen efter.

YOU MIGHT ALSO LIKE