Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Inspiration til et grønnere liv / Spar mange penge med ovenlysvinduer

Spar mange penge med ovenlysvinduer

Bortset fra selve prisen på et ovenlysvindue, så er der fremover kun fordele for dig med et sådant vindue, så din investering er ofte tjent ind på få år. Du opnår nemlig bedre belysning i hjemmet med et ovenlysvindue, samtidig med at du også får gratis opvarmning fra solen i dagtimerne. Du kan læse hele forklaringen på hjemmesiden idenyt.dk, som beskriver fordelene med et ovenlysvindue.

Mange fordele med et ovenlysvindue

Når du får monteret et ovenlys vindue vil der komme meget mere lys ind i rummet, og solen vil også kunne trænge igennem og bidrage med værdifuld varme til din bolig. Solen opvarmer rummet om dagen, og den nedrullede solafskærmning holder på den gratis varme om natten. Ovenlysvinduer giver både bedre varmeenergi og mere lys end facadevinduer på grund af indbygningen i det skrå tag, og vælger du solafskærmning til dit ovenlysvindue, udnyttes den gratis energi fra solen optimalt.

Vinduer mod syd og vest giver mest varme til din bolig

Det er ikke lige meget, hvor ovenlysvinduerne er placeret i dit hus. Verdenshjørnerne har nemlig stor betydning for, hvor meget solenergi og dermed varmeenergi, der bliver dannet. Kan du vælge frit, vil syd- og vestvendte vinduer give dig mest gratis varmeenergi.

Hold på varmen

Solen kan, selv på en overskyet dag, tilføre boligen store mængder af gratis energi gennem et ovenlysvindue. Om dagen opvarmer lyset fra vinduerne huset, men lige så snart det bliver mørkt, og temperaturen falder, forsvinder varmen igen gennem ruden, med mindre man gør noget for at holde på den.

Forbedrer isoleringsevne med op til 34 pct.

At reducere varmetabet gennem ovenlysvinduerne er især vigtigt om vinteren, hvor man gerne vil holde varmen indenfor, selvom temperaturen udenfor falder. Men hvis man husker at rulle energigardinet ned ved solnedgang kan man holde på en betragtelig del af den gratis varme. Et energigardin kan på den måde forbedre vinduets isoleringsevne med op til 34 pct. og skabe et sundere og mere behageligt indeklima.

Undgå overophedning

Store mængder dagslys betyder også, at boligen bliver varmet kraftigt op, når solen står højt på himmelen om sommeren. Det kan gøre boligen ubehageligt varm og indelukket. Den bedste løsning er en udvendig markise, der næsten eliminerer varmetilførslen, når den ikke er nødvendig.

Markiser tager ikke lyset

Markiserne tager ikke udsynet, og boligens rum er stadig lyse, da lyset stadig kan trænge igennem den tynde netdug. Markisen er derfor en bæredygtig løsning, hvor man får varmebeskyttelse, udsigt og masser af dagslys på én gang.

Forskellige typer solafskærmning

En god kombination af indvendig og udvendig solafskærmning er den bedste måde at optimere boligens energibalance på. Energigardinet isolerer mod varmetabet om vinteren, hvor markisen blokerer solens stråler, før de rammer ruden på den varme sommerdag. På den måde kan man beskytte huset mod overophedning om sommeren, og holde på det gratis solvarmetilskud om vinteren.

Du kan indstille solafskærmningen

Blandt de fjernbetjente funktioner til det solcelledrevne eller elektrisk betjente ovenlysvindue er et energibalance-program, der gør det muligt at indstille og regulere solafskærmningen, så det passer med boligens geografiske placering og de forskellige årstider. På den måde behøver man ikke selv holde øje med hverken solen eller varmen.

YOU MIGHT ALSO LIKE