Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Brændstoføkonomi / Opnå en bedre brændstoføkonomi

Opnå en bedre brændstoføkonomi

I dag koster det ofte 500-1.000 kr at tanke bilen helt op. Det er mange penge, og hvis man blot tanker for 100 kr., så kan det ofte være svært at bemærke, at der overhovedet er kommet noget i tanken, da det ofte kun er 6-7 liter der kommer i en tank på 70 liter. Men der findes nogle gode spareråd, som kan få dig til at køre den samme strækning til en billigere pris, såfremt du kører en mere jævn kørsel, hvor du undgår for mange accelerationer og opbremsninger, som ødelægger din pæne km statistik, som du vil kunne opnå ved at køre 80-90 km i timen i højeste gear. Læs flere gode råd på siden weindex.info, hvor man kan læse om gode råd til at opnå en god brændstoføkonomi. Her vil du især bemærke, at det er din kørselsteknik, som man skal være opmærksom på.

 

Gode råd til en bedre brændstoføkonomi

  1. Undersøg din egen brændstoføkonomi! Dette kan ikke understreges nok! Nøglen til at få en bedre brændstoføkonomi er at vide, hvad din nuværende brændstoføkonomi er så, at du kan sætte et mål og forsøge at forbedre den næste tank! Nulstil din triptæller, når du fylder din tank. Fyld tanken helt fuld, og når det er tid til at fylde næste gang, så noter triptælleren i bilen
  2. Sørg altid for at din motor er tunet og i tip top stand. Tjek at dit luftfilter ikke er tilstoppet, og sørg for dine tændrør er rene. Tjek også om dine ventiler fungerer korrekt.
  3. Brug ikke bremserne, undtagen når du absolut skal!  Lad langsomt bilen gå ned i fart hvis du ved du skal holde for rødt, eller dreje.
  4. Hvis det er muligt, så undgå altid at trykke speederen for langt ned og accelerere hurtigt! Når du gør dette, får motoren til at arbejde hårdere. Det er vigtigt, at du holder dit omdrejningstal så langt nede som muligt, da motorens omdrejningstal har den største indflydelse på motorens effektivitet.
  5. Hold dine dæk pumpet op til det maksimale tryk, som de anbefales til i instruktionsbogen!  Hvis du ønsker at spare brændstof, så er du nødt til at holde dine dæk pumpes op til det maksimale.

YOU MIGHT ALSO LIKE