Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Besparelsesberegner

Besparelsesberegner

Spar penge

Man kan spare mange penge ved at vælge den rigtige energiløsning. Men det kan være svært at overskud pris, kvalitet, egnethed i forhold til boligen og installation.

Besparelsesberegner

På internettet findes en besparelsesberegner.

  1. Der kan man blot indtaste data om boligtype, byggeår, etageareal, antal etager, kælder, beboere, opvarmning og supplerende opvarmning.
  2. Dernæst kommer man til en side hvor man skal indtaste eksisterende klimaskærm. For at være helt ærlig, så ved jeg ikke hvad en klimaskærm er og derfor kan det svært at udfylde den helt korrekt.
  3. På den næste side skal man notere, hvilke ruder man har. Det er et let punkt synes jeg. Der er desuden en rigtig god vejledning til højre, hvor man kan se forskel på de forskellige ruder.
  4. Dernæst skal man udfylde eksisterende installationer. Det er ligetil at udfylde, bortset fra ventilation, da jeg egentlig ikke helt ved hvad det er for en slags ventilation, der er i vores hus.
  5. På næste side skal man notere klimaskærm. Det vil sige hvad man allerede har og hvad man gerne vil have. Denne side forstår jeg faktisk ikke så godt.
  6. Man kan nu skrive hvilke forbedring man vil have på sine vinduer og man kan i øvrigt hele tiden trykke på beregn besparelse og til højre for skærmen kan man se sure eller glade smileys, som er udtryk for renoveringsniveauet.
  7. På næstsidste side kan man se en masse information om forbedrede installationer og på sidste side får man en energirapport, hvor alle data står beskrevet. Man kan fx se den årlige besparelse.

Bedømmelse af besparelsesberegner

Da jeg brugte besparelsesberegneren havde jeg slet ikke undersøgt min bolig godt nok og derfor var resultatet ikke validt. Hvis resultatet skal bruges til noget og testens sande kvalitet skal få sin ret, skal man altså lige bruge noget tid på at sætte sig ind i boligens detaljer. Herunder skal man kende til isolering, vinduer, øvrige installationer og ventilation. Jeg synes beregneren er rigtig god og jeg vil helt klar bruge den igen en anden gang. Dog vil jeg være mere forberedt næste gang.

Du kan måske også lide