Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Brændstoføkonomi / Miljørigtig firmabil med stil

Miljørigtig firmabil med stil

Biler er en nødvendig del af dagens Danmark, da biler er med til at få landet til at fungere. Vi anvender biler til både persontransport og godstransport, og det kan endnu desværre ikke lade sig gøre at transportere alle optimalt ved hjælp af offentlig transport.

Men mange mennesker ønsker både at hjælpe miljøet ved at udlede mindre mængder CO2 og samtidig ønsker vi billigere brændstofudgifter, så derfor gør staten og bilproducenterne mange anstrengelser for, at bilisterne fremover i højere grad vælger de mest miljørigtige biler på markedet, når man nu skal anskaffe en bil til at håndtere transportbehovet.

Privatbilisterne bør få ros for deres indsats, da de i højere grad end erhvervslivet har været dygtige til at skifte over til mere miljørigtige biler med en lav CO2 udledning og mindre motorer, som kan køre længere på literen.

Modviljen hos erhvervslivet kommer nok af, at man ikke har noget imod at skabe et image om, at firmaet har kapital nok til at køre i store og dyre eksklusive biler, som jo desværre er knap så miljøvenlige som de mindre biler.

Men nu kan man købe en fornuftig firmabil, således man både kan komme frem med stil i en ny og moderne bil og alligevel køre miljørigtigt.

Miljørigtige biler på markedet

Der er især brug for en holdningsændring hos erhvervslivet, når den enkelte virksomhed skal investere i firmabil, idet man ikke ønsker at stå tilbage overfor konkurrenterne, som måske fortrinsvist kører i store og benzinslugende biler, som oser af prestige.

Når man så ankommer i en lille økonomiskToyota Aygo, Chevrolet Spark eller Fiat Panda, så kan andre finde på at rynke lidt på næsen, idet der ikke er meget prestige i at ankomme i en lille økonomisk mikrobil.

Erhvervslivet har naturligvis også brug for at medbringe vareprøver og andet materiale, når man besøger kunder i sin firmabil, så derfor vil det bedste køb af en miljørigtig firmabil med stil nok være en bil, som har følgende egenskaber:

  1. Økonomisk brændstofforbrug
  2. Solid og rummelig bil
  3. Anerkendt mærke

Det svære valg af firmabil

Det endelige valg af firmabil skal man selv foretage, og der findes naturligvis mange biler på markedet, men man kan jo frasortere de mindste biler, som ikke er praktiske i flere sammenhænge som firmabil. Man kan også frasortere alle de store luksuriøse benzinslugende modeller, og derfor vil der tilbage kun være de relevante biler at vælge imellem.

Måske foretrækker man visse bilmærker, samt man har visse mærker, som man ikke ønsker at tage med i betragtningerne, hvorefter der kun er god håndfuld emner tilbage at vælge imellem. Så kan man kontakte disse forhandlere og foretage prøveture og sammenligne priser, og måske vælger man Hyundai, som jo kan opfylde kravene til en miljørigtig firmabil såsom modellen i30 stationcar van, som kan købes fra 127.000 kr. og opefter.

Dieseludgaven kan køre 25 km pr. liter, hvilket er meget miljøvenligt. Man kan se hele Hyundais brede udvalg af firmabiler på deres hjemmeside, hvor man både kan købe eller lease alle modellerne. Hyundai er et anerkendt mærke, som samtidigt er solidt opbygget og overholder de strengeste sikkerhedshensyn, og bilerne er meget konkurrencedygtige på prisen i forhold til pladsen og ydeevnen.

Du kan måske også lide