Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Bør man slukke sin router om natten for at spare strøm?

Bør man slukke sin router om natten for at spare strøm?

I dagens Danmark er vi så privilegerede, at alt er lige i vores rækkevidde. Alt er trådløst, og ingen informationer, lige gyldigt hvor de er i verden, er længere end en armslængde væk – og det kan vi takke vores trofaste smartphones, tablets og ikke mindst trådløse Wi-Fi routere for. Om du så har en stor ZyZEL Armor trådløs router, som du har købt for at få det bedste ud af din forbindelse, eller om du bare bruger din smartphone til at gå på nettet med, er du altid sikret forbindelse til omverdenen. Men på trods af dette store privilegium er det så nødvendigt at bruge sin router så ofte, som vi danskere egentlig gør?

Sammen kunne vi spare millioner

Avisen JyskeVestkysten skriver, at der tilsammen vil kunne spares 430 millioner af kroner om året, hvis folk bare slukkede deres trådløse router om natten. Derudover viser en undersøgelse fra ELMODEL-bolig, at 75% af alle danskere sjældent eller aldrig slukker deres router om natten. Bare denne ene ting kan ifølge undersøgelsen give os en besparelse på 215 millioner kilowatt-timer og 107.000 tons CO2.
Det er en stor besparelse, og de fleste vil sikkert allerede nu tage det til sig – men ligesom alt andet i denne verden er der også ulemper: Et af det helt store argumenter mod at slukke for sin router om natten er, at det går imod hele princippet ved en trådløs router. Hovedprincippet ved en trådløs router er, at den skal være usynlig. Den trådløse routers absolutte es er dens mobilitet, og dens fundament ville derfor blive modarbejdet, hvis man skulle tænde og slukke den. På den anden side er det jo bare om natten, så i forhold til at kunne hjælpe både med miljøet og økonomien, er det altså en fordel at hive stikket ud af din ZyXEL Armor Wi-Fi router inden, du smutter i seng.

More:

Du kan måske også lide