Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Brændstoføkonomi / Spar på bilens brændstof

Spar på bilens brændstof

Det er nemt at spare penge på det dyre brændstof til bilen, man kan jo bare lade bilen blive hjemme og tage cyklen, men så let fungerer tingene ikke i virkeligheden. Man kan heller ikke bare skrue ned for termostaterne i huset bare for at spare fyringsolie, idet der jo skal være en vis varme i huset. Men med små velmente spareråd vil man ved at få nogle nye gode vaner kunne spare mange penge på sit brændstof fremover. Disse penge er jo helt skattefrie, så de er reelt dobbelt så meget værd for dig. Her på siden b.bilen.dk kan du læse om gode ideer til at spare på bilens brændstof. Med tre forskellige former for spareråd kan man spare flere tusinde kr. årligt for den gennemsnitlige bilist.

 

Hver krone til brændstof er spildte penge

 

Brændstof er en af de mest ærgerlige ting at bruge penge på. Overordnet set findes der tre måder at spare brændstof på. Du kan enten vælge en brændstoføkonomisk bil, du kan lære at køre mere brændstoføkonomisk, og så kan du blive bedre til at købe brændstof, når det er billigt. Med den rigtige bil, økonomisk kørsel  og den rigtige timing på indkøb af brændstof, kan bilister, der kører 20.000 km om året i en 5 år gammel bil, spare tusindvis af kroner om året på brændstof.

Den letteste besparelse: kørslen

Den absolut letteste  måde at spare brændstof på, er at omlægge måden du kører på. Det handler om at skifte gear tidligere og ved lavere omdrejninger. Og så handler det om at forudsige trafikken bedre, så du ikke spilder brændstof på at accelerere, blot for at skulle bremse igen for rødt. Økonomikørsel handler helt overordnet set om at aflaste motoren så meget som muligt, og få omdrejningstallet så langt ned som muligt. For jo færre omdrejninger motoren tager jo mindre brændstof suger den op af tanken.

Bilen – den dyreste besparelse

Den dyreste, men også mest effektive måde at sænke forbruget af brændstof er ved at købe en ny og miljørigtig bil. Du skal dog være opmærksom på at en ny bil hurtigt taber værdi, så du er ikke garanteret nogen besparelse.

Køb det billigste brændstof

Brændstof er en lidt speget størrelse. Mærkeselskaber som Statoil og Shell sælger deres dyreste brændstof på, at man kører marginalt længere på literen, end hvis du kører på brændstof købt på de billigere stationer som OK eller UnoX. Fordi de bruger flere og mere raffinerede additiver i brændstoffet. Men det koster samtidigt mere, så besparelsen æder sig op i merprisen. Ud fra et økonomisk synspunkt, vil det derfor som oftest bedst kunne betale sig, at tanke benzin hos discountselskaberne. Hvornår brændstoffet er billigst, handler som oftest om lokale prisstrategier fra de forskellige selskaber. Tommelfingerreglen er, at det er billigst torsdag og søndag aften. For fredag og mandag morgen nulstilles priskrigen, og prisen hæves til standardniveau, hvorfra den så sænkes løbende i takt med at de omkringliggende stationer sænker deres priser.

Har du flere gode råd til hvordan man kan spare på benzinen så del dem med os ved at skrive en kommentar nederst på siden.

Du kan måske også lide