Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / 8 tips til at spare på energien

8 tips til at spare på energien

Når du sparer energi, sparer du ikke kun penge, du reducerer også efterspørgslen af fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas. Mindre afbrænding af fossile brændstoffer betyder også lavere emissioner af kuldioxid (CO2), den primære bidragyder til den globale opvarmning, og andre forurenende stoffer.

Læs 8 simple tips til hvordan du kan spare på energien i din hverdag nedenfor.

 

  1. Tilpas temperaturen på dit køleskab. Køleskabe udgør omkring 20% af en hustands elforbrug, hvorfor det er en god idé at indstille køleskabets temperatur, således at det er så tæt som muligt på 5 grader og fryseren på -18. Kontroller også at køleskabslågerne er regnede og stramt forseglede, så de ikke står på klem.

 

  1. Vask på 30 grader for at spare på energien, når du vasker tøj. Det kræver mere energi varmere vandet er, og tøjet kan sagtens blive rent ved 30 grader.

 

  1. Sørg for, at opvaskemaskinen er fuld, når du kører den og brug besparelses indstillingen, hvis den er tilgængelig. Du kan også slukke for tørringen manuelt og lade servicen luft tørre – noget der også vil spare dig for masser af energi.

 

  1. Spar på vandet både når du går i bad, laver mad og vasker op. Man behøver for eksempel ikke at lade vandet løbe imens man børster tænder eller skræller kartofler.

 

  1. Vælg de mest energieffektive modeller, når du udskifter dine gamle apparater. Kig efter energisparemærker – din sikkerhed for, at produktet sparer energi og forhindrer forurening. Køb det produkt, der er dimensioneret til dine typiske behov – ikke den største tilgængelige.

 

  1. Når det er muligt at gå, cykle, eller køre så mange så muligt i en bil, så gør det. Hver liter benzin du sparer vil også spare på CO2-udledningen. Ved at gå eller tage cyklen kan du slå to fluer med et smæk og få noget motion samtidig med, du får ordnet dine ærinder.

 

  1. Vælg en energivenlig bil og selvfølgelig allerhelst en el-bil, når du skal udskifte din bil. En el-bil kræver godt nok energi i form af strøm, men den udleder ikke noget CO2, hvilket har stor betydning for miljøet.

 

  1. Skift dine vinduer ud med nogle nye og vel-isolerede vinduer, hvis dit hus er udstyret med gamle vinduer. Det er en god måde at spare på varmen i huset på.

Du kan måske også lide