Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Spar på varmen

Spar på varmen

Spar på varmen

Der er flere ting du kan gøre for at spare på varmen. Jeg har fundet nogle gode råd frem til dig. De er set rundt omkring på internettet.

Automatik

Du kan spare på varmen, hvis den kører pr. automatik. Hvis du har termostater i hjemmet, skal de helst regulere sig selv efter udendørstemperaturen. Dette sparer en masse varme og energi.

Ur-styring

Du kan også anvende ur styring, hvor du har mulighed for at indstille varmen efter tid. Det er godt for dig, der gerne vil have temperaturen kold om natten. Du behøver ikke vågne op fordi du har det varmt, varmen reguleres ganske enkelt selv, ved hjælp af ur-styring.

Indstil radiatorerne ens

Hvis du ikke har automatisk regulering, skal du huske at regulere radiatorerne selv. Som udgangspunkt er det bedst at stille alle radiatorer ens. Det nytter derfor ikke noget, at den ene radiator står på 1 og resten på 4. Man kan spare rigtig mange penge årligt ved at regulere ens i hele huset.

Pas på frost

Du må ikke slukke dit fyr eller dine radiatorer når du skal på ferie. Du risikerer frostskader og sprungne vandrør. Lad dem altid stå på mindst 1 hele vinteren. Det er rigtig ærgerligt, at komme hjem fra ferie med vandskader i hele huset.

Isolering

En anden måde at spare på varmen på er ved at isolere dit hus godt. Brug af termografering kan afsløre varmespild og utætheder i din bolig.

Spar på det varme vand

Skær ned på karbad og tag hellere brusebade. Sørg for at slukke for vandet, når du sæber dig ind.

Varme

Hvis du kan få fjernvarme er det altså bedre end el og olie. Det er både billigere og mere miljøvenligt. Hvis der ikke leveres fjernvarme til din by kan du spare penge og skåne miljøet ved at anvende naturgas, biomasse, solvarme eller varmepumpe.

Kilde: Sparenergien.dk

Du kan måske også lide