Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Spar penge med jordvarme eller gasfyr

Spar penge med jordvarme eller gasfyr

Vi ønsker ofte at gøre noget godt for miljøet, men det er oftest økonomien, som bestemmer den endelige beslutning. Man kan spare mange penge på opvarmning, hvis man vælger jordvarme, men læs  på Bolius.dk, at der faktisk kan spares endnu mere med et gasfyr.

Jordvarme kræver god isolering og plads

Hvis man skal have jordvarme, gælder det først og fremmest om, at huset skal være godt isoleret. Jordvarme kræver meget plads – typisk skal man have et friareal, fx en græsplæne, der er to en halv gange så stort som husets grundflade.

 

Kan man lave jordvarme under en terrasse?

Generelt er det ikke en god idé, fordi den energi, jorden akkumulerer, kommer fra solen og regnen, og har du belægninger i form af fliser eller træ vil solen ikke kunne varme jorden op, og der vil ikke kunne komme så meget vand ned i jorden. Man kan godt have en terrasse, man skal bare tænke over, hvilken belægning man har – sorte sten eller asfalt er bedre til at lede varmen ned i jorden.

Hvor lang tid holder et gasfyr?

Et gasfyr har normalt en levetid på 10-12 år. Det kan sagtens holde længere, men effekten bliver mindre pr. forbrugt kubikmeter gas, og der bliver flere vedligeholdelsesudgifter.

Solceller er en god investering

Hvis I får et solcelleanlæg i år, kan I også få håndværkerfradrag. Men et solcelleanlæg koster typisk over 100.000 kr., så det er også noget af en investering. – Hvis I skal have solceller, kan det bedst betale sig, hvis det passer til jeres forbrug.

Du kan måske også lide