Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Brændstoføkonomi / Hvad er ecodriving?

Hvad er ecodriving?

Vi er blevet så dygtige til at udnytte vores brændstoffer, at vi endda afholder kurser til bilisterne i energi- og miljøvenlig kørsel. Her lærer man at følge trafikken og udnytte bilens brændstof bedst muligt, således man kører længst på literen. Der findes endda en speciel hjemmeside, hvor man kan læse alt om ecodriving. Her vil du kunne læse ombegrebet, som går ud på at udnytte vores energi, således den bliver mest effektivt udnyttet. Mange personbiler og lastbiler kan på en nem måde reducere deres brændstofforbrug.

Opnå en bedre kørestil

I de sidste årtier har der sket mange forbedringer med bilerne og deres motorers udnyttelse af brændstoffet, således vi kan køre længere på literen, men de fleste bilister har endnu ikke tilpasset deres kørestil. Ecodriving repræsenterer en kultur, der passer til moderne motorer og gør bedst brug af den avancerede motorteknologi. Ecodriving byder på mange fordele, herunder reducering af de giftige drivhusgasser, brændstof omkostningsbesparelser samt større kørselssikkerhed og komfort.

Der er mange smarte og sikre kørselsteknikker, som kan føre til betydelige muligheder for brændstofbesparelser.

Opnå en stor kørselslængde pr liter

Ecodriving er en moderne og smart måde til at spare brændstof på, således du når din destination hurtigt og – vigtigst – sikkert. Forbruget af brændstof koster penge og forårsager CO2-udledninger af og luftforurenende stoffer med negative miljøpåvirkninger. Især kørsel med høje motoromdrejningstal (høj RPM) hæver brændstofforbruget markant. Også undgåelige sekvenser af acceleration og bremsning vil sænke brændstofeffektiviteten. Efter retningslinjen “Safety First”, Ecodriving muliggør en særdeles brændstoføkonomiske, smart og afslappet kørestil uden tab af tid.

De fem gyldne regler om ecodriving

 

  1. Forudse trafikstrømmen
  2. Oprethold en konstant hastighed ved lave omdrejninger
  3. Skift hurtigt op i højere gear
  4. Kontrollér dæktrykket jævnligt mindst en gang om måneden, og før kørsel ved høj hastighed
  5. Overvej den eventuelle ekstra nødvendige energi omkostninger brændstof og penge

Forudse trafikstrømmen

Læs vejen så langt frem som muligt og forudse trafikstrømmen. Handle i stedet for at reagere. En øget sikkerhedsafstand svarende til cirka 3 sekunder til bilen foran optimerer mulighederne for at afbalancere udsving i trafikken flow hastighed – muliggør stabil kørsel med konstant hastighed. Gøre maksimal brug af bilens fremdrift. Tre forskellige teknikker er gældende for dette.

Kørsel teknik # 1:

Lad bilen rulle i gear. Hastigheden af ​​bilen vil reduceres på grund af motorens bremsevirkning via mekanisk friktion (som gear). Kan undgås ved hjælp af det rigtige gear giver en utilsigtet acceleration (f.eks. under kørsel ned ad bakke). Denne teknik er gavnlig at spare brændstof, hvis den respektive motor har et brændstof cut-off mode og også under kørsel ved højere hastigheder. Den cut-off mode er at lukke af for brændstoffet, når den ikke har brug for det.

Kørsel teknik # 2:

Lad bilen rulle i frigear (ingen gear med tomgang motor). Teknikken rullende i neutral uden gear gør bedre brug af køretøjets kinetiske energi, fordi der ikke er nogen motorbremsnings virkning. Dette er til gavn for situationer, som nærmer sig en forhindring eller en situation som kræver standsning. Det kan være et lyskryds eller et farligt sving.

Du kan måske også lide