Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Brændstoføkonomi / Spar penge ved at holde en konstant fart

Spar penge ved at holde en konstant fart

Kør jævnt ved lave omdrejninger ved hjælp af det højest mulige gear. Husk at køre ved høje hastigheder eller med høj RPM øger brændstofforbruget. Unødvendige hastighedsændringer og pludselig opbremsning spilder ikke blot brændstof, men det hæver også stressniveauet under kørslen og forårsager yderligere sikkerhedsrisici. Ecodriving stræber efter en jævn kørestil, som er en uforstyrret og let svævende i trafikken. Ved hjælp af en fartpilot kan være tilrådeligt at støtte en jævn kørsel især for vejbelysning uden for bykørsel men også nogle trafikale situationer i bykørsel.

Skift tidligt op til et højt gear

Skift til højere gear ved ca. 2.000 omdrejninger RPM. Overvej den trafikale situation og sikkerhedsmæssige behov. Derfor er tidlig gearskift stærkt anbefales. Køretøjer detaljerne og også trafiksituationen skal dog tages med i betragtning.

Generelle råd og vejledning i korrekt gearskift.

1. gear: Kørsel med kun en bils afstand

2. gear: 20 km i timen

3. Gear: 30 km i timen

4. Gear: 40 km i timen

5. Gear: 50 km i timen

6. Gear: 60 + km i timen

Fuld gasgivning bør undgås, hvis accelerationen kan vælges individuelt. Når man kører op ad bakke, bør man vælge et gear, som ikke kræver, at man presser ned på speederen for at holde en acceleration i reserve.

 

Du kan måske også lide