Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Spar også på energien i sommerhuset

Spar også på energien i sommerhuset

Det nytter ikke meget, hvis du i din private bolig har gjort mange miljørigtige foranstaltninger, hvis du så bruger flere uger om året, hvor du ødsler med energien i din feriebolig. Mange sommerhuse har nemlig både swimmingpool og elvarme, så her kan der virkelig bruges meget strøm året rundt. Så det kan ofte betale sig at udnytte disse spareforslag også i ferieboligen. Få mere inspiration til at spare penge på strøm og varme på hjemmesiden fritidshusejer.dk. Ved at følge disse generelle energispareråd skulle du kunne spare flere tusinde kr. årligt. Alle råd er fra fritidshusejer.dk.

Energispareråd i fritidshuset

I fritidshuset slapper vi af og holder fri fra en stressende hverdag. Men elforbruget i fritidshuse viser, at vi også glemmer de gode elvaner, når vi holder fri. Forbruget er nemlig ofte en del højere, når vi er i fritidshuset, end når vi er hjemme. Så her er en række nyttige tips til, hvordan du sparer på elregningen i fritidshuset.

Belysning og underholdning

Brug dagslyset. Sæt dig ved vinduet, når du skal læse eller arbejde, så udnytter du dagslyset bedst muligt. Sluk på kontakten eller brug el-spareskinner, så undgår du unødvendigt standby-forbrug. Brug A-mærkede pærer eller LED-spots til belysning.

Køkken

Fyld opvaskemaskinen helt op. Sluk køleskab og fryser. Når du forlader fritidshuset, er det optimalt helt at slukke for køleskab og fryser. Husk at lade lågerne stå på klem.

Tøjvask

Vask tøjet ved lave temperaturer og fyld vaskemaskinen helt op. Brug hellere tørresnoren end tørretumbleren.

Varmepumpe

Lad en faglært installatør give varmepumpen et eftersyn en gang om året. Benyt automatik til at sikre en stabil temperatur. Men slå den fra om sommeren, så du ikke bruger el på at afkøle huset.

El-radiator og gulvvarme

Indstil radiatorerne på 20-21 °C. Indstil alle radiatorer i samme rum ens. Sænk temperaturen 4-5 °C om natten. Sluk gulvvarmen om sommeren, eller skru den ned til cirka 17 °C.

Brændeovn

Brug brændeovnen rigtigt. Når du bruger brændeovnen rigtigt, er den et godt og miljøvenligt supplement til elvarmen. Sørg for hurtigt at få flammer og høj temperatur, når du tænder op.

Tilfør rigelig luft og skru først ned for lufttilførslen, når der ikke længere er gule flammer.

Ventilation

Indstil ventilationen, så den kun kører, når du har brug for det. Sluk gerne helt for ventilationen om sommeren. Luft ud med gennemtræk 3 X 5 minutter hver dag. Luft også ud om vinteren – og luk radiatorerne så længe.

Varmvandsbeholder og cirkulationspumpe

Indstil temperaturen på varmtvandsbeholderen til 50-55 °C. Sluk varmtvandsbeholderen helt, når du forlader huset i flere dage. Indstil cirkulationspumpen, så den kun kører, når du har brug for den.

Sluk cirkulationspumpen helt, når huset står tomt.

Sauna og spa

Tænd ikke for sauna og spa, før det er nødvendigt. Luk altid saunadøren efter dig. Sluk, når sauna og spa ikke længere er i brug. Hæld varmt vand i spaen, hvis huset har solvarme.

Pool

Hold altid døren til pool-afdelingen lukket. Hold temperaturen i poolen så lav som muligt, hvor den stadig er behagelig. Lukkede døre i pool-afdelingen holder på varmen og sikrer, at fugten ikke breder sig til resten af huset. Læg et isolerende tæppe over poolen, når ingen bruger den.

Du kan måske også lide