Til dig der gerne vil spare penge

You are here:  / Nedsæt strømregningen / Billig elregning med intelligent strømstyring

Billig elregning med intelligent strømstyring

Især nybyggede huse får i dag indlagt en intelligent strømstyring, således man enkelt kan overvåge og regulere sit strømforbrug. Dette kan give store besparelser på elregningen. Nogle vælger IHC styring, som kører på 12 volt, hvilket alligevel anvendes til mange halogenpærer i forvejen. Her på siden Bolius.dk kan du også læse om det populære Zensehome strømstyringssystem. Med Zensehome kan du gøre huset intelligent uden at trække nye kabler. Men du må ikke montere det selv. Mange boligejere vil gerne bruge mindre strøm, men får ikke slukket lyset i gangen og på toilettet eller for al hjemmets elektronik, så standby-forbruget æder løs af strømmen. Derfor har nordjyske Zensehome udviklet et system til automatisk strømstyring af hjemmet, der hverken kræver teknisk viden, omkabling af hele hjemmet eller specialprodukter, der skal importeres fra udlandet og ikke passer til de danske stikdåser.

Styr elforbruget intelligent

Modulerne passer i ganske almindelige FUGA-dåser, og al signaloverførsel mellem enhederne foregår via boligens elnet. På den måde kan systemet overvåge strømforbruget i større eller mindre dele af huset og programmeres til at tænde eller slukke for strømmen på bestemte tidspunkter af døgnet. F.eks. når en lyssensor – der er indbygget i systemets lampeudtag – registrerer, at det er ved at blive mørkt. Eller når en bevægelsessensor registrerer, at nogen bevæger sig ind i det pågældende lokale.

Overvåg strømforbruget via din pc

Ligeledes kan du f.eks. bede Zensehome om at afbryde for alle apparater på tv-hylden, når systemet ”mærker”, at ingen anvender dem efter klokken 23 om aftenen. Det kan effektivt eliminere en meget stor del af standbyforbruget. Med en særlig pc-boks til lidt over 1.000 kr. kan du selv programmere og overvåge de installerede moduler via en Windows-pc.

Spar mindst 25 procent strøm

Erfaringsmæssigt sparer en husholdning mindst 25 procent på strømmen, når overvågningsfunktionerne i et automatiseringssystem giver husholdningen overblik over sit strømforbrug. Forbruget begrænses typisk endnu mere, når du anvender automatiseringssystemet målrettet til at begrænse standby-forbrug og effektivisere tænd/sluk af belysning. Der er rigtig meget strøm og mange penge at spare ved at automatisere hjemmet.

YOU MIGHT ALSO LIKE